• Vincent Jannink

Meer opvangorganisaties houden stints binnen

VEENENDAAL (ANP) Een dag na het dodelijke ongeval met een stint in Oss hebben meer kinderopvangorganisaties besloten om de elektrische voertuigen voorlopig niet meer te gebruiken, zolang er geen duidelijkheid is over de oorzaak.

Onder meer Partou laat de stints voorlopig staan. Partou heeft meer dan driehonderd locaties en is daarmee een van de grootste organisaties van Nederland. Partou heeft onder meer vestigingen in Amersfoort, Ede, Lunteren en Hattem. Ook Doomijn, dat ongeveer tweehonderd locaties in het noorden en het oosten heeft, houdt de stints binnen. Domijn is onder meer gevestigd in Otterlo, Harderwijk en Doornspijk. Ook Kwink Kinderopvang, met locaties in Veenendaal en Leersum, en BijdeHandjes in onder meer Lunteren en Voorthuizen, laten de elektrische bakfiets voorlopig staan.

OSS Bij het ongeval in Oss kwamen donderdagochtend vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en een begeleidster liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Ze waren onderweg van de voorschoolse opvang naar school, toen ze op een spoorwegovergang werden aangereden door een passerende trein. Naar de oorzaak van het ongeval wordt onderzoek gedaan.