• Bron: GVVV.nl

Meer getuigen aan het woord over mishandeling kantine GVVV

VEENENDAAL (JPU) De Utrechtse rechtbank heeft vrijdag besloten om nog twee getuigen te laten horen in de strafzaak tegen een 54-jarige Veenendaler die verdacht wordt van een zware mishandeling in de sportkantine van voetbalclub GVVV. Ook het slachtoffer zal opnieuw verhoord worden.

De Veenendaler zou op zaterdagavond 23 april na afloop van een voetbalwedstrijd in de kantine met een glas in het gezicht van een 33-jarige man hebben geslagen. Die zou daardoor het zicht in een oog geheel of gedeeltelijk hebben verloren.

De verdachte moest vrijdag in Utrecht terecht staan, maar op verzoek van zijn advocaat hield de rechtbank de strafzaak aan om twee getuigen te horen. De raadsman hoopt dat hun verklaringen een beter zicht geven over wat er zich in de voetbalkantine heeft afgespeeld. Bij de politie zijn inmiddels dertien getuigen gehoord, maar zij verklaren allemaal net iets anders.

Bovendien zouden de afgelegde getuigenissen afwijken van de lezingen van de verdachte en het slachtoffer zelf. ,,Iedereen geeft aan dat er veel meer is gebeurd dan de verdachte en het slachtoffer zeggen", aldus de advocaat van de Veenendaler. De getuigen zouden spreken over 'duw- en trekwerk', 'tumult' en 'een opstootje'.

De raadsman mag van de rechtbank ook de geluidsopnames van de politieverhoren van zijn cliënt afluisteren. De Veenendaler kan zich 'flarden' van het incident herinneren en denkt inmiddels dat hij op het politiebureau 'onvolledig en op sommige punten onjuist' heeft verklaard, aldus zijn advocaat. Door een slapeloze nacht in de cel en alle stress en ontreddering zou de Veenendaler tijdens de politieverhoren niet goed hebben kunnen nadenken. Volgens zijn advocaat sloeg de man 'niet met boze opzet willens en wetens' het glas op het hoofd van het slachtoffer kapot.

De getuigen en het slachtoffer zullen achter gesloten deuren door de rechter-commissaris worden gehoord. De rechtsbank wil de strafzaak daarna op 17 februari inhoudelijk behandelen.