• Facebook

Massale politie-inzet bij vechtpartij tussen vluchtingen (update)

VEENENDAAL Op de sportvelden van Sportpark Panhuis heeft zondagmiddag een vechtpartij plaatsgevonden tussen alleenstaande minderjarige vluchtelingen. De bewoners van meerdere AZC's uit de regio speelden daar een voetbaltoernooi, toen de gemoederen hoog opliepen. In totaal kwamen er volgens een ooggetuige twaalf politieauto's en een ME-busje ,,Wij kregen een melding van een vechtpartij en zijn met meerdere eenheden die kant op gegaan", aldus politie woordvoerder Leonie Bosselaar.

Jeroen van der Veer

,,Ze liepen bij Unitas op de velden te voetballen, maar uiteindelijk is er een groep van de kunstgrasvelden bij DOVO achter de tribune gehaald", aldus een getuige die liever anoniem wilde blijven. ,,Met vier honden zijn ze het terrein op geweest en heeft de politie, naar wat ik begreep, onder andere de kleedkamers nagekeken op aanwezigen. Er stonden al touringcars klaar, waarmee de vluchtelingen gekomen waren. Die zijn onder begeleiding van vele politie-auto's weggeleid vanaf het sportpark."

,,Toen wij aankwamen, hebben wij de groepen gescheiden", volgt Bosselaar. ,,Er zijn geen aanhouding verricht en er waren ook geen gewonden."

Ook burgemeester Wouter Kolff was op de hoogte van het voorval, maar kon nog niet ingaan op de details. ,,Vanmiddag werd ik door de politiechef op de hoogte gebracht van een vechtpartij op Sportpark Panhuis waarbij bewoners van meerdere AZC's die samen een voetbalwedstrijd speelden, betrokken zouden zijn. Ik betreur dit voorval zeer, veroordeel iedere vorm van geweld, maar ben blij met het kordate optreden van de politie."

 

Label:

Vluchtelingen