• Jeroen van der Veer

Massaal aanwezige politie verricht aanhoudingen op Panhuis

VEENENDAAL De politie is zaterdagmiddag met zeker zeven voertuigen aanwezig geweest bij de terugkomst van de supportersbus van GVVV. Na ongeregeldheden hebben de agenten meerdere aanhoudingen verricht. 

Jeroen van der Veer

Toen de bus na de uitwedstrijd tegen Spakenburg arriveerde op Sportpark Panhuis ging het mis. Een undercover-agent sprak volgens een ooggetuige één van de dronken supporters aan, waarna er een opstootje ontstond. Diverse politie-voertuigen kwamen naar het incident toe en gingen over tot actie.

In totaal zijn er twee personen aangehouden. Youri van Doorn, persvoorlichter van GVVV, baalt. Hij was op dat moment nog niet in Veenendaal, maar kon het volgende vertellen: ,,Vermeende aanhangers van GVVV hebben bij terugkomst in Veenendaal ontoelaatbaar gedrag vertoond tegenover agenten. Toen een persoon werd aangesproken, bemoeide een tweede persoon zich ermee", aldus Van Doorn. ,,Dit leidde tot een dubbele arrestatie."

ASSISTENTIE De politie in Veenendaal maakt ook melding van het incident. Zo zeggen zij zaterdagavond om 22.30 uur op Instagram dat alle eenheden uit Veenendaal naar het sportcomplex moesten omdat een college van hen op de noodknop had gedrukt. ,,Hierbij hebben wij twee personen aangehouden voor belediging, openbare dronkenschap, vernieling, belemmering en wederspanningheid. Zij zullen later horen wat de afdoening van het OM wordt. Met de collega die om assistentie vroeg gaat het gelukkig goed."