Marc Schultheis stopt als directeur bij theater Lampegiet (update)

VEENENDAAL Marc Schultheis stopt als directeur bij theater Lampegiet. Hij ruilt het Veenendaalse theater in voor de Rijswijkse Schouwburg. Ook daar gaat hij aan de slag als directeur.

Ruim vier jaar heeft Schultheis als directeur gewerkt bij het theater. In 2012 kwam hij van de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem naar Theater de Lampegiet. In de vier jaren dat hij actief was als directeur in Veenendaal heeft hij het theater door moeilijke bezuinigingsronden geleid en ingezet op cultureel ondernemerschap. Met name de introductie van de Stad als Podium ziet Schultheis als een belangrijk succes. ,,Ik denk dat samenwerking met collega cultuurinstellingen, amateurverenigingen en clubs, maar ook met met scholen en het bedrijfsleven essentieel is. Op die manier levert het theater en de cultuur een belangrijke bijdrage aan het succes van de jonge leefstad Veenendaal", aldus Schultheis.

Schultheis is erg enthousiast over zijn nieuwe baan. ,,Ik heb geweldig veel zin in deze nieuwe uitdaging", plaatst hij op zijn Facebookpagina.

Er is nog geen nieuwe directeur aangesteld, de vacature staat namelijk nog op de site van Lampegiet.