• Alyssa van Heyst
  • Veense HART ladies

Veense HART ladies lopen 3400 euro bijeen

VEENENDAAL De Veense HART ladies hebben zaterdag 3408 euro ingezameld voor de Hartstichting. Ze liepen mee aan de 11strandentocht.

Al vroeg vertrokken de Veense HART ladies uit Veenendaal richting Scheveningen. Aangekomen bij de start vond een ontmoeting plaats met oud-schaatsster Barbara de Loor. Zij liet zich in 1999 opereren om van de hartritmestoornissen af te komen die haar regelmatig belemmerden. Ze kon daarna haar carrière vervolgen en vierde in 2005 haar sportieve hoogtepunt met de wereldtitel op de 1000 meter. 

Voor de start was er eerst een vrolijke warming-up begeleid door Barbara de Loor en om 11.00 uur begonnen de Veense HART ladies aan de 20 kilometer lange tocht. Vijf stempelposten voor de boeg, via Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's-Gravenzande naar eindbestemming Hoek van Holland. ,,Onderweg vonden mooie gesprekken en ontmoetingen plaats, onder meer ook met hartpatiënten'', zeggen de Veense HART ladies. ,,Het zonnetje liet zich gelukkig af en toe zien en rond 15.15 uur werd de finish bereikt.''

In totaal 214 donateurs hebben de Veense HART ladies gesponsord en daardoor is er 3408 euro opgehaald. ,,Restaurant de Vendel heeft er voor gezorgd dat we er warm bij liepen in een mooi jasje!''

Er liepen ruim 3000 wandelaars en hardlopers mee aan de 11strandentocht en in totaal is er 131.506 opgehaald voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Meer informatie is te vinden op www.11strandentocht.nl of www.hartstichting.nl.