• War Child

Veenendaler wil Kilimanjaro beklimmen voor goed doel

VEENENDAAL Marco van der Knaap uit Veenendaal gaat de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. In januari is het zover, dan gaat Van der Knaap beginnen aan de zeven dagen lange tocht voor War Child naar 'het dak van Afrika' op 5895 meter hoogte. 

Hij stapt dan in de voetsporen van ruim vierhonderd anderen die aan de vorige edities van de War Child Kili-Challenge meededen. 

VEILIGE OMGEVING ,,Mijn dochter groeit op in een veilige omgeving. Met de feestdagen voor de deur een en al plezier met veel cadeaus. Laten we niet vergeten dat er ook miljoenen kinderen minder geluk hebben. Voor hen wil ik mij inzetten, zodat ook zij kunnen opgroeien in een veilige omgeving en dat we hen de mogelijkheid kunnen geven om te studeren. Dat is toch het mooiste cadeau dat je iemand kunt geven?" vertelt Van der Knaap.

STEUN In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan. Samen heeft War Child als doel om maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. 

VOORBEREIDING De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat deelnemers aan de klim mee mogen doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2400 euro op te halen aan sponsorgeld. ,,Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ze ontvangen een trainings- en voedingsplan dat hen klaarstoomt voor de tocht die hun te wachten staat," aldus War Child. 

De persoonlijke actiepagina van Van der Knaap is te vinden op kilichallenge.voorwarchild.nl/activiteit/2019-2020/acties. Hij kan nog gesponsord worden.