• V.l.n.r.: Marloes Kamminga, Ether Boezen, Ilja Tersteeg en Rob Barel.

    Stichting Triathlon Veenendaal

Triathlon Veenendaal zet HandicapNL in de schijnwerpers

VEENENDAAL Rob Barel, triathlon loper en bestuurslid van Stichting Triathlon Veenendaal, heeft deze week een cheque van €2395 overhandigd aan HandicapNL. De helft van dit bedrag is door deelnemers aan de Veenendaalse triathlon bijeen gebracht en is verdubbeld door McDonalds Veenendaal.

Bij de inschrijving om deel te nemen aan de triathlon is deelnemers de mogelijkheid geboden om €2,50 extra te doneren voor HandicapNL. Hier is veel gebruik van gemaakt door de sporters. De familie Kamminga, franchisenemer van McDonalds in Veenendaal en Ede en al jarenlange trouwe sponsor van de plaatselijke triathlon, sprak dit aan en zegde toe het bedrag te verdubbelen.

HandicapNL is de nieuwe organisatie, waarin Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds samen de krachten bundelen. Ilja Tersteeg nam namens HandicapNL de cheque met een grote glimlach in ontvangst. ,,Dit fantastische bedrag kunnen we prima gebruiken om onze Rehap Academy verder vorm te geven. In deze academy activeren we jonge mensen, die getroffen zijn door bijvoorbeeld een dwarslaesie, weer te gaan sporten. Aan de triathlon in Veenendaal hebben een aantal sporters van deze academy deelgenomen, die vorig jaar nog met een dwarslaesie in het ziekenhuis lagen."

Tersteeg is ook erg blij met de samenwerking met de Veenendaalse triathlon. ,,Onze sporters hebben hier in Veenendaal het gevoel dat ze er bij horen, sporters onder de sporters. Zo zien we het graag en komen daarom graag volgend jaar weer naar Veenendaal."