• Foto: Aart Aalbers/BDU

Lokaal Veenendaal bereidt motie van wantrouwen voor

VEENENDAAL De fractie van Lokaal Veenendaal zal bij de raadsvergadering van donderdag 25 februari een motie van wantrouwen indienen. Dat kondigde het raadslid Kees Lochtenberg in het openbare gedeelte van de vergadering van de raadscommissie aan.

Of de motie tegen het hele college wordt ingediend of alleen tegen een wethouder bepaalt de fractie nog. Het betreft een motie waarin afkeuring wordt uitgesproken over het niet juist informeren door het college aan de raad inzake DEVO. Het lokale energiebedrijf is al langer onderwerp van discussie in de raad, tot nu toe achter gesloten deuren.

De raad moet akkoord gaan met geven van een financiële injectie aan DEVO, dat door de vertraagde woningbouw en andere oorzaken in de problemen is gekomen. Lochtenberg zei het ,,niet te willen hebben over een foutenfestival." Volgens zijn fractie zijn de ,,feiten dermate hard en moeilijk te weerleggen", dat daar een motie van wantrouwen tegenover moet staan. Het raadsdebat over DEVO zal volgens Lokaal Veenendaal ,,geheel openbaar dienen te zijn."