• Jacques Jullens

Lintje voor twee Veense scheidsrechters

VEENENDAAL Henk Sukkel en Nico Jansen hebben vrijdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. De Veenendaalse arbiters kregen hun lintje tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Scheidsrechtersvereniging Veenendaal e.o. uit handen van burgemeester Piet Zoon.

Henk Sukkel kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange betrokkenheid en inzet als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter bij de KNVB. Sinds de oprichting in 1968 is hij lid van de Scheidsrechtersvereniging Veenendaal e.o. Hij heeft meer dan 1100 officiële wedstrijden gefloten. De heer Sukkel is vanaf 1959 lid van voetbalvereniging De Merino's. Sinds 2006 is hij bestuurslid Technische zaken en begeleidt hij jeugdige en aankomende scheidsrechters.

Nico Jansen is van november 1969 tot januari 2009 scheidsrechter geweest voor de KNVB. Sinds juli 1968 is hij lid van de Scheidsrechters Vereniging Veenendaal e.o. en in die periode was hij gedurende 39 jaar actief als scheidsrechter in het veldvoetbal voor de KNVB. Sinds 1991 is hij gediplomeerd conditietrainer en in 2005 is hij trainer geworden van de scheidsrechtergroep binnen de vereniging. In de periode van 1980 tot 1992 was hij voorzitter van SV Unitas 48. Daarnaast was hij van april 1999 tot april 2008 secretaris van de OR bij Henkel Nederland in Nieuwegein. De heer Jansen heeft zich ook ingezet voor de bewoners van De Vollewens van Zideris Veenendaal.