• Landjepik

Landjepik gaat weer van start

VEENENDAAL Het stadsstrand, er is het afgelopen jaar veel over te doen geweest. De komende zomer verandert er in ieder geval nog niets, aldus de organisatie. Dat betekent dat van 1 mei tot 1 oktober onder de vlag van Landjepik weer volop activiteiten zullen plaatsvinden.

Bezoekers kunnen de komende maanden weer genieten van allerlei grotere en kleinere activiteiten, van een maandelijks gratis bootcamptraining tot kinderyoga en van muziekoptredens tot openluchtfilms. „De bedoeling is de programmering zo veelzijdig mogelijk te maken en daarbij vooral op zoek te gaan naar lokale samenwerkingen. Zo zal in samenwerking met De Bibliotheek Veenendaal maandelijks een voorleesfeest worden gehouden en komt ook de lokale scouting een dag lang laten zien wat zij allemaal doen", aldus de organisatie. 

Ook de openluchtfilms van Filmhuis Veenendaal, zal deze zomer weer terugkeren. Net zoals 'Veenendaal aan Zee', de kampvuurliedjes met Ronald Naar en de Bootcamp Games.

NIEUW Daarnaast staat een aantal nieuwe activiteiten op het programma. Zo zal op koopzondag 27 mei het 'Tipisch Verhalenfestival' worden gehouden. Verhalenvertellers uit het hele land komen deze middag op het stadsstrand in een tipi-tent verhalen vertellen. Onder begeleiding van twee tekenaars kan gewerkt worden aan een eigen flip-boekje. Landjepik is ook een plek waar bezoekers gewoon kunnen komen om te rusten, te spelen, een ijsje te eten of te picknicken. 

OPENING De opening van het nieuwe strandseizoen wordt op woensdag 2 mei officieel gevierd met een rommelmarkt, kinderdisco en de traditionele Landjepicknick & BBQ. Van 12:00 uur tot 17:00 uur mag iedereen gratis een kleedje komen leggen om spullen te verkopen. Vanaf 14:00 uur start de kinderdisco en vanaf 17:00 uur neemt DJ Bakplaat het over om de picknick van gezellige muziek te voorzien.

Voor meer informatie kan gemaild worden naar landjepik.stadsstrand@gmail.com. Informatie over alle activiteiten van het stadsstrand is te vinden op de Facebook-pagina van Landjepik.