• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Koninklijke onderscheiding voor Ruud Aarden

RHENEN Burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen heeft donderdagavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ruud Aarden uit Rhenen. Aarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de korpsavond van de vrijwillige brandweer Rhenen-Achterberg. Na veertig jaar actieve dienst bij de vrijwillige brandweer nam de decorandus die avond afscheid.

Ruud Aarden is in 1975 in dienst getreden bij de vrijwillige brandweer Rhenen (tegenwoordig vrijwillige brandweer Rhenen-Achterberg). Hij heeft gedurende de afgelopen veertig jaar diverse rangen bekleed en opleidingen gevolgd en diploma's behaald. In 1976 heeft hij het diploma Brandwacht 2e klas gehaald, gevolgd door het diploma Brandwacht 1e klas in 1977. De opleiding Ademluchtdrager is in 1980 met goed gevolg afgesloten, het diploma EHBO / Hulpverlener is in 1980 behaald, gevolgd door het diploma Hoofdbrandwacht, met bijbehorende bevordering, in 1982.

Meer recent heeft de Rhenenaar nog opleidingen gevolgd voor het bedienen van een AED. Vanaf 2011 heeft Ruud Aarden deel uitgemaakt van het Collegiaal Opvang Team bij traumatische ervaringen. In deze hoedanigheid heeft hij na diverse traumatische gebeurtenissen collega's uit zijn korps kunnen ondersteunen en opvangen. In het dagelijks leven is Ruud Aarden sinds 1 december 1977 in dienst bij PostNL.