Kolff bevestigt arrestatie van eerder veroordeelde pedofiel 

VEENENDAAL De bewoner die vorige week zondag door een arrestatieteam uit zijn huis is gehaald, is een 48-jarige inwoner die in 2013 veroordeeld werd voor ontucht. Dit laat burgemeester Wouter Kolff weten, nadat hij dinsdagochtend overleg heeft gehad met het Openbaar Ministerie.

Jeroen van der Veer

,,Vandaag kan ik bevestigen dat het de 48 jarige inwoner betreft uit de wijk Petenbos die ook in 2013 onderwerp van discussie was", aldus Kolff in een statement inzake de arrestatie van vorige week zondag. ,,In het belang van het onderzoek door het OM kon niet eerder worden bevestigd om welke persoon het ging."

Nu bekend is om wie het gaat, zal de burgervader in gesprek gaan met omwonenden. ,,Ik begrijp hun zorgen aangezien het een kinderrijke buurt betreft en de verdachte een stevig zedenverleden heeft. Dat is dan ook exact de reden van de civiele procedure die ik in 2013 namens omwonenden tegen de man heb aangespannen om aanvullende voorwaarden voor zijn terugkeer te bewerkstelligen."

,,Ik benadruk dat ik als burgemeester voor de rechtsstaat sta en dat ik burgemeester ben van zowel de omwonenden als van de man zelf", laat Kolff weten. ,,Het gaat mij dus om de juiste balans tussen de belangen van de buurt, de belangen van een inwoner die ergens van wordt verdacht en het recht dat zijn loop moet hebben."