• Website Klomp Groepsvervoer

Klomp Groepsvervoer definitief failliet

VEENENDAAL Het bedrijf Klomp Groepsvervoer in Ede is definitief failliet. Dat meldt het bedrijf in een e-mail aan haar medewerkers. Bij Klomp Groepsvervoer, dat is gevestigd aan de Galvanistraat in Ede, werken ruim vijfhonderd chauffeurs. Ze verzorgen onder meer leerlingenvervoer in de regio, ook in Veenendaal, Scherpenzeel en Barneveld.

Vorige week maandag vroeg de vervoerder al uitstel van betaling aan. Mede vanwege het aflopen van een aantal contracten per april kwam het bedrijf in de problemen. In de brief aan het personeel valt te lezen dat de curator met kandidaat-vervoerders spreekt die opdrachten moeten gaan overnemen. Vanwege een bankgarantie kunnen de auto's van Klomp voorlopig nog blijven rijden. De lonen van de werknemers worden door uitkeringsinstantie UWV doorbetaald.

Het bedrijf kwam de afgelopen maanden vaker in het nieuws door betalingsproblemen. Zo hield het bedrijf het salaris voor woon-werkverkeer in en kwam het op dat vlak ook tot een rechtszaak waarin Klomp in hoger beroep ging tegen de uitspraak van van het Hoger Gerechtshof.