• Jeroen Bos

Kindpakket Veenendaal van start

VEENENDAAL In een goed gevulde raadszaal van het gemeentehuis in Veenendaal vond woensdag de feestelijke introductie van Kindpakket Veenendaal plaats. Het Kindpakket bevat een breed scala aan naturaregelingen en wordt ondersteund door lokale ondernemers en het Jeugdsport- en cultuurfonds.

,,Veenendaal vindt het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen, ongeacht de financiële situatie van hun ouders'', zegt wethouder Arianne Hollander. ,,Het gaat om zo'n duizend Veenendaalse kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in armoede. Met het Kindpakket breidt gemeente Veenendaal de ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen flink uit.''

GELIJKE KANSEN Tijdens de bijeenkomst lichtte Hollander de noodzaak van het Kindpakket toe. Ook deelde zij haar visie op het ondersteunen van minimagezinnen in de gemeente. ,,Met dit Kindpakket krijgen kinderen die opgroeien in armoede gelijke kansen. Zo kunnen zij meedoen op school en krijgen zij later meer kansen op werk. We zijn heel blij met de enthousiaste ondersteuning van de Veense winkeliers."

IMPACT Kees Huibers sprak namens supermarktketen Jumbo en de lokale Voedselbank. ,,Bij de voedsel- en kledingbank ervaren we elke week welke impact armoede heeft op de cliënten en hun kinderen. Ik vind het dan ook heel positief dat deze kinderen in Veenendaal extra ondersteund worden om zich volop te kunnen ontwikkelen!"

Ate Brouwer van het Jeugdsportfonds vervolgde de presentatie. ,,Alle kinderen moeten kunnen sporten. Een kind laat je niet langs de zijlijn staan." Hij is dan ook erg blij met de komst van het Kindpakket.

VOOROP Naast het Jeugdsportfonds is nu ook het Jeugdcultuurfonds vertegenwoordigd in de gemeente. De organisatie achter de uitvoering van het Kindpakket, AMCNEXXT, presenteerde het centrale online platform veenendaal.mijnkindpakket.nl. Een aanvraag is in enkele kliks geregeld. Frederik Peters (commercieel manager) zegt hierover: ,,Ik sta ervoor dat dit het meest innovatieve Kindpakket van Nederland is. Veenendaal loopt echt voorop en is een inspiratie voor andere gemeenten."