• Gemeente Veenendaal
  • Fotostudio7

Kinderopvangorganisaties verenigen zich in platform

VEENENDAAL Kinderopvangorganisaties in Veenendaal hebben zich verenigd in het Platform Kinderopvang. Op donderdag 5 juli was de feestelijke aftrap hiervan in het bijzijn van wethouders Marco Verloop (onderwijs) en Martijn Beek (jeugd).

De gemeente Veenendaal geeft, samen met schoolbesturen en overige instellingen, het onderwijs- en jeugdbeleid meer vorm. Samen nemen zij deel aan overleggen van de Lokale Educatieve Agenda, kortweg LEA. Tijdens deze overleggen ontstond de wens om kinderopvangorganisaties te verenigen in een platform voor- en naschoolse voorzieningen.

PLATFORM Het platform is nu een feit en de deelnemers zijn: Spelendwijs Veenendaal, Luna, Kind & Co, Super, Kiekeboe, Kwink, Okidoki, Jubel en Montessori kinderopvang. ,,Betrokkenheid van voorschoolse voorzieningen bij de ontwikkeling van een kind is erg belangrijk. Dit voorkomt dat kinderen ontwikkelings- en taalachterstanden oplopen", aldus de gemeente. Het platform zal via de thema's van het LEA de ontwikkeling en talenten van kinderen ondersteunen.