• Foto ter illustratie.

    Lex van Lieshout

Kickboksschooleigenaar Marcel Verhaar grijpt tasjesdief

VEENENDAAL Toen Marcel Verhaar donderdagmiddag twee tasjesdieven zag wegrennen, dacht de kickboksschooleigenaar niet lang na. Samen met goede vriend Majid Nerway zetten zij succesvol de achtervolging in. De daders werden gepakt en Verhaar was zijn eerder gekregen boete kwijt.

 

Jeroen van der Veer

 

Eigenlijk zat Verhaar met een pestgevoel op het terras bij De Fazant. Even daarvoor ging hij op de bon voor het niet dragen van een autogordel en tijdens een koppie koffie blies de kickbokser wat stoom af.

,,Toen opeens hoorden wij geschreeuw", beschrijft Verhaar de situatie. ,,Er werd geroepen dat er tasjesdieven waren en wij zagen twee mannen wegrennen. Majid en ik dachten geen moment na en zijn in actie gekomen."

Ondanks een lange sprint verloren zij de daders op de parkeerplaats uit het oog. Tot opeens een voorbijganger riep. ,,Hij wees ons naar een auto en daar zat er eentje achter. Die heb ik stevig in de kraag gegrepen en meegenomen naar de plek waar het gebeurde."

Daar bleef het niet bij, want de zoektocht naar de tweede dader ging verder. ,,Niet ver van ons vandaan zagen wij één persoon verdacht bellen, maar toch hadden wij twijfel. Beiden kregen wij een onderbuikgevoel, alleen leek het een voorbijganger. Toen is Majid er toch naar toe gegaan en hij bleek inderdaad de tweede dader."

 

BEKEURING Het duo werd overgedragen aan de politie, waarna voor Verhaar en Nerway het avontuur erop zat. ,,Van een oud vrouwtje steel je niet. Sowieso steel je niet. Punt. Deze twee mannen, die Duits spraken, zijn laf en ik ben blij dat wij ze hebben gepakt. Als het morgen weer gebeurt, zou ik het zo weer doen."

Toen agenten later die middag bij de sportschool van Verhaar een handtekening kwamen halen voor onder zijn verklaring, hoorde hij goed nieuws. ,,Ze zeiden dat de boete van eerder die ochtend werd ingetrokken. Natuurlijk is dat mooi meegenomen, maar daar deed ik het niet voor. Ik ben blij dat het oudere vrouwtje haar spulletjes weer heeft en dat wij die twee kneusjes gepakt hebben."