• Scheepjeswolharmonie

Kerstfeest in Westerkerk met Scheepjeswolharmonie

VEENENDAAL De Scheepjeswolharmonie viert dinsdag 12 december om 19.30 uur haar traditionele kerstfeest in de Westerkerk met veel bekende kerstliederen, een verhaal en voor het eerst wordt er een kerkorgel ingezet bij de viering. In plaats van de Oude Kerk is ditmaal gekozen voor een viering in de Westerkerk omdat er bij het winkelcentrum De Ellekoot gratis kan worden geparkeerd.

Het orkest is ook dit jaar aangevuld met muzikanten, die zich na een oproep in de Veenendaalse Krant bij de vereniging hebben gemeld. Samen met de vaste kern hebben zij in de afgelopen zeven weken hard gewerkt om de muziekstukken onder de knie te krijgen. Behalve het door Matthijs Verhoeks te bespelen orgel is dit jaar ook nieuw dat er samenzang zal plaatsvinden. ,,We merkten dat veel mensen zaten te popelen om mee te mogen zingen als bekende kerstliederen worden gespeeld. Daar hebben we op ingespeeld door de teksten in het programmaboekje op te nemen en de bezoekers uit te nodigen om mee te zingen", aldus Jan Huizer, lid van de muziekcommissie. Bert Rebergen zal de liederen aan elkaar praten.

De kerstviering is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt gecollecteerd om de onkosten te kunnen betalen. De kerk gaat om 19.00 uur open. De Scheepjeswolharmonie speelt vrijdagavond 15 december voor theater De Lampegiet en zaterdagavond 16 december in de Basiliek, samen met Ralph van Manen, Gerald Troost en het gospelkoor Revelation.