• Rotaryclub Veenendaal Regio

Kerstactie voor lokale goede doelen

VEENENDAAL Honderden Kerstmannen en -vrouwen zullen over een aantal weken weer door het centrum lopen en rennen. Rotaryclub Veenendaal Regio organiseert met de actie Veenendaal Verlicht Veenendaal ook dit jaar weer verschillende sponsoractiviteiten om lokale organisaties een financieel steuntje in de rug te geven.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen 'Veenendaal Verlicht Veenendaal' en de Santa Run steunen. ,,We gaan voor de achtste maal op rij een enorme kerstboom van 15 meter hoog plaatsen op De Markt. Het Veenendaalse bedrijf G. van Harten Industriële Verhuizingen zal zich opnieuw belangeloos inzetten om een mooie grote kerstboom, geschonken door een particulier, naar het centrum te brengen'', vertelt Wim Werkman, voorzitter van de commissie Veenendaal Verlicht Veenendaal.

BIJDRAGEN ,,Zo blijft het ieder jaar een actie van, voor en door Veenendalers. En iedereen kan als sponsor of vriend van Santa een bijdrage leveren aan de goede doelen dit jaar. Voor bedrijven zijn er verschillende pakketten, waarbij zij tevens deel kunnen nemen aan de Santa Run. En aan de actie 'Veenendaal Verlicht Veenendaal' kan iedereen een bijdrage doen van 2,50 euro voor één lampje in de kerstboom. Een veelvoud mag natuurlijk ook.''

GOEDE DOELEN Deze opbrengst komt geheel ten goede aan drie lokale organisaties. ,,Zij zetten zich in voor de ander en met wat steun maken we hun werk wat lichter.'' De Rotaryclub Veenendaal Regio heeft dit jaar gekozen de MOMOtheaterwerkplaats te helpen. Die hoopt met de bijdrage haar bus te kunnen vervangen voor het vervoeren van deelnemers en decorspullen. Stichting Buitenzorg, die veel organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, wil volgend jaar een theeschenkerij openen op Dierenkamp Dragonder. Naast de nieuwe dierenverblijven wil zij onder andere een koelvitrine en keukenapparatuur aanschaffen. Voor Stadsakkers Veenendaal is geld nodig om vrijwilligers te helpen aan een trekker met werktuigen en een aanhanger. Dit zal het werk op de akker vergemakkelijken, waar zij verse groenten voor de Voedselbank Veenendaal produceren.

SANTA RUN Wie actief wil bijdragen aan het Goede Doel kan 15 december 2 kilometer meelopen of 4 kilometer hardlopen tijdens de Santa Run. De organisatie hoopt dit jaar op nog meer kerstmannen en kerstvrouwen die het parcours door het centrum lopen, waarbij een deel van de opbrengst ook naar de Nierstichting gaat. De start en finish is bij de overdekte ijsbaan op het Stadsstrand. LaVita, lifestyleclub, fitness en spa is hoofdsponsor en scholen en sportclubs zijn gevraagd of ook hun leerlingen of leden met dit evenement willen meelopen. Deelname aan de fun-run, die tevens toeschouwers een echte kerstbeleving geeft, kost 10 euro per persoon Dit is inclusief kerstmanpak, waarmee je na afloop ook gratis toegang tot de ijsbaan krijgt.

Kijk voor informatie over alle activiteiten en hoe te doneren op www.veenendaalverlichtveenendaal.nl of veenendaal.rotarysantarun.nl.