• Archief BDUmedia

Kandidatuur Frits Beckerman afgewezen

VEENENDAAL Voormalig wethouder Frits Beckerman is voorlopig toch nog niet terug in de lokale politieke arena. Woensdagavond was hij door zijn partij Pro Veenendaal voorgedragen als schaduwraadslid. Maar de raad wees met 14 stemmen voor en 19 stemmen tegen, zijn kandidatuur af.

Vorig najaar zegden zijn collega's het vertrouwen in hem op. De gemeenteraad nam er geen genoegen mee dat hij zou worden vervangen en de andere wethouders op hun plek bleven zitten. Waarna alle wethouders hun ontslag aanboden. De partij van Beckerman, Pro Veenendaal, weigerde in zijn plaats iemand anders voor te dragen. Na korte tijd nam Engbert Stroobosscher (ChristenUnie) plaats in het college.

,,Ik heb dat dossier gesloten, maar dat geldt voor anderen kennelijk niet", laat een teleurgestelde Beckerman weten. ,,Het is bizar, de afdronk is bitter. Ik had de lente willen gebruiken, als een bloembolletje, om weer een heel kleine rol te spelen. Het schaduwraadslidmaatschap stelt weinig voor, maar je kunt wel de stukken lezen. Het was geenszins mijn bedoeling groots terug te keren, maar dat is mij kennelijk ook niet gegund." Met zijn partij gaat het volgens hem goed, dat merkt hij bij werkbezoeken. ,,Ik hoor positieve geluiden."