• JouwVeenendaal ontmoet de loco-burgemeester van Olomouc.

    JouwVeenendaal

JouwVeenendaal bezoekt Olomouc

VEENENDAAL JouwVeenendaal - de belangenorganisatie voor jongeren in Veenendaal - heeft van 17 tot en met 21 oktober een bezoek gebracht aan Olomouc. JouwVeenendaal is sinds ongeveer een jaar betrokken bij de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc. Het bezoek stond met name in het teken van de ontmoeting met de jongerenraad van Olomouc (MZDM).

De eerste dag was georganiseerd door de MZDM en werden presentaties gegeven door zowel MZDM en JouwVeenendaal om kennis uit te wisselen over de organisaties en werkwijzes. Ook was er tijd voor een informeel samenzijn. De internationale afdeling van de gemeente Olomouc - verantwoordelijk voor onder meer de diverse stedenbanden - organiseerde de tweede dag behalve een bezoek aan de faculteit Nederlands van de Palacky Universiteit ook een ontmoeting met de loco-burgemeester en een bezoek aan het Sluňakov Olomouc Centrum voor Ecologische Activiteiten.

,,Het werkbezoek aan Olomouc is in onze ogen zeer nuttig geweest voor het contact en de samenwerking met het MZDM, maar ook met de gemeente Olomouc en de universiteit", aldus Daniel van Binsbergen, voorzitter van JouwVeenendaal

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 23 jaar. Ali Groebe van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: ,,Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. We zijn blij dat dit jaar voor de tweede keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnam aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. We vinden het erg belangrijk om ook de contacten tussen jongeren uit Olomouc en Veenendaal te stimuleren. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling."