• 112Heuvelrug.nl

Jongeren aangehouden tijdens Lampegietersavond in het Petenbos

VEENENDAAL Tientallen jongeren zijn tijdens Lampegietersavond in de wijk Petenbos aangehouden. De jongeren werden aangehouden in verband met het verstoren van de openbare orde, vernielingen, brandstichting, vuurwerkbezit en drugsbezit.

Tijdens toezicht zagen agenten dat de groep vanaf de Faunalaan vuurwerk richting een rotonde gooide. Rond 21.30 uur staken drie van hen een heg in de brand. Omdat niemand initiatief nam om het vuur te doven werd de gehele groep aangehouden. De brandweer kwam wel ter plaatse om de brand te doven en de heg schoon te spuiten, want deze was overgoten met brandbaar materiaal. 

ARRESTATIE De jongeren werden gevorderd te blijven zitten waar zij zaten en nadat er een arrestantenbus ter plaatse was, kregen zij te horen dat ze allemaal werden aangehouden. In totaal werden elf jongeren aangehouden. Na te zijn gefouilleerd werden zij geboeid overgebracht naar het bureau in Veenendaal en voorgeleid aan de Officier van Justitie. Alle aangehouden personen werden daarna overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten. De jongeren zijn tussen de 18 en de 26 jaar oud en komen allemaal uit Veenendaal.

ONRUSTIG Het is al vaker onrustig geweest tijdens de Lampegietersavond in Veenendaal. Zo ook in 2015.

Bron video: 112Heuvelrug.nl