• Politie Veenendaal-West/Renswoude

Jonge bestuurder raakt rijbewijs kwijt na achtervolging

VEENENDAAL De politie heeft woensdagavond 21 oktober een 20-jarige asociale Veenendaalse bestuurder aangehouden. Dat ging niet zomaar. De jonge automobilist stopte niet na het stopteken waarop de politie de achtervolging startte. Deze begon in Veenendaal en eindigde in Ede. De jongen is zijn rijbewijs kwijt.

De 20-jarige heeft zich schuldig gemaakt aan onverzekerd rijden, rijden met defect achterlicht, overschrijding van de snelheid bij wegwerkzaamheden met 43 kilometer per uur binnen de bebouwde kom, overschrijding van de maximum snelheid in de bebouwde kom met 43 kilometer per uur, hinderen van voetgangers bij een zebra door deze met hoge snelheid te passeren en het geruime tijd negeren van een stopteken.

De bestuurder krijgt naast een hoge boete voor alle verkeersovertredingen ook een educatieve maatregel gedrag opgelegd. Als de bestuurder deze cursus niet volgt of niet naar behoren volgt, wordt zijn rijbewijs permanent ongeldig verklaard. De automobilist had zijn rijbewijs pas vijf maanden.

De 20-jarige meldde zich later op het bureau met de mededeling dat het allemaal aan de politie lag, zo schrijft wijkagent Henk Heijting op Facebook. Als hij criminele daden moest doen om zijn boetes te kunnen betalen, was het de schuld van de politie.