• Gor Khatchikyan (Facebook)

Jannica van Barneveld met spoed op zoek naar leverdonor

VEENENDAAL De 29-jarige Jannica van Barneveld uit Veenendaal heeft met spoed een lever nodig. Ze ligt in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam in afwachting van een leverdonor. 

Arts Gor Khatchikyan schrijft op Facebook een oproep die al ruim duizend keer gedeeld is: ,,Als dokter nu op de Intensive Care zie ik hoe moeilijk familieleden toestemming geven voor donatie bij patiënten die komen te overlijden. Ik wil een oproep doen om dit bericht zoveel te delen en geluid zo hard te laten klinken dat in heel NL gezocht wordt naar een donor. Misschien een laatste daad van iemand die daarmee het leven van Jannica en haar gezin weet te redden."

De Edese singer-songwriter Rogier Pelgrim kent Jannica goed en deelt de oproep: ,,Ik heb veel met William en Jannica op het podium gestaan. Ik hoop en bid dat hun dochter niet zonder moeder hoeft op de groeien," schrijft hij. Terwijl Jannica op de Intensive Care ligt roept Pelgrim iedereen op zoveel mogelijk aandacht te genereren voor de situatie ,,in de hoop dat we een leverdonor vinden."