• Archieffoto ter illustratie.

    Aart Aalbers

IW4 heeft een nieuwe directeur

VEENENDAAL Eén maand na het afscheid van René van Holsteijn bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft werkbedrijf IW4 een nieuwe directeur. Leonard Steetsel (58) gaat 1 april aan de slag.

Met Steetsel krijgt IW4 een kleurrijke man aan het roer. Hij is afkomstig van IBN, dat voor elf gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant de uitvoeringsorganisatie was van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Met de komst van de Participatiewet enkele jaren geleden is de instroom in de Wsw gestopt en is de samenwerking vernieuwd. De nieuwe man bij IW4 is tien jaar werkzaam binnen de sociale werkvoorziening.

Steetsel heeft en had tal van maatschappelijke functies. Zo is hij voorzitter van de muziekvereniging Concordia Schaijk, oud-voorzitter en medeoprichter van de Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein en was hij voorzitter van de Stichting Carnaval De Moeslanden en commissaris bij de Rabobank Oss Bernheze.

IW4 is met ruim 400 medewerkers, in het kader van de (voormalige) Wsw, en ruim 50 medewerkers uit andere regelingen, één van de grootste werkgevers van Veenendaal. Het bedrijf (werkvoorziening, arbeidsparticipatie en re-integratie) ,,investeert in de ontwikkeling van mensen die wat extra ruggensteun nodig hebben om mee te kunnen doen aan het arbeidsproces."

Het is dezelfde doelstelling als bij IBN. Eén van de doelstellingen die van Steetsel volgens de functieomschrijving wordt verwacht is de doorontwikkeling van IW4 als zelfstandig bedrijf.