• Foto: Aart Aalbers/BDU

Intocht Sinterklaas in centrum Veenendaal

VEENENDAAL Sinterklaas en zijn Pieten zitten al op de boot vanuit Spanje en hopen komende zaterdag in Nederland aan te komen. Uiteraard wordt het gezelschap ook in Veenendaal verwelkomd. De intocht start met een rondrit door de binnenstad die omstreeks 13.15 uur begint bij de Cultuurfabriek.

De hele zaterdagmiddag staat in het Veense centrum in het teken van de aankomst van Sinterklaas. Tussen 12.00 en 16.00 uur spelen drie pietenbands verspreid over het centrum muziek en vanaf 12.30 begint de Disco Piet alvast met het draaien van muziek op de Markt. Daar start om 13.15 uur ook de Sinterklaasshow.

Sinterklaas vertrekt om 13.15 uur met zijn gevolg van de Cultuurfabriek naar de Markt, daar komen ze om 14.00 uur aan. Alle kinderen van Veenendaal kunnen het gezelschap daar toezingen en -juichen om de Sint een warm welkom te heten. Om 14.45 uur vertrekt Sinterklaas weer vanaf de Markt. Op de terugweg naar de Cultuurfabriek zal de goedheiligman nog uitgebreid de tijd nemen voor de kinderen zodat kinderen bijvoorbeeld ook met hem op de foto kunnen. Het intochtsfeest is rond 16.30 uur afgelopen.

Dit jaar zal er op de Markt een tent staan waar kinderen die hun ouders kwijt zijn, afgeleverd kunnen worden. Ouders die hun kinderen kwijt zijn kunnen dan naar de tent voor de zoekgeraakte kinderen. Dat wordt dus dit jaar niet meer via het geluidssysteem omgeroepen.