• Reinaerde

Interesse voor innovatieve samenwerking in Veenendaal

VEENENDAAL Bij IW4 aan de Transformatorweg in Veenendaal is een innovatieve samenwerking gestart door De Blink, IW4 en Reinaerde. Het doel is om de overgang tussen school, dagbesteding en (beschut) werk te verkleinen. Een innovatieve samenwerking waarvoor een delegatie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken afreisde naar Veenendaal. De delegatie wilde meer horen over de aanleiding, opzet en resultaten.

De samenwerking startte vanuit de vraag van deelnemers vanuit sociaal werkbedrijf IW4 en Reinaerde, die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Er miste een goede plek voor mensen die graag een stap willen maken vanuit dagbesteding naar beschut werk, of andersom. Mensen voor wie het arbeidstempo bij IW4 te hoog werd, maar wel graag bij hun collega's wilden blijven werken. De Blink, school voor speciaal onderwijs, is later aangesloten met het Leren Op
Locatie.

Vanuit het Ministerie was er veel waardering voor dit initiatief, wat helemaal in lijn is met de gewenste richting waarbij er voor iedereen een plek is in de samenleving.