• inside the city run

Inside the City Run gaat letterlijk door Veenendaal

VEENENDAAL Letterlijk en figuurlijk dwars door Veenendaal rennen. Het is zaterdag 30 september mogelijk bij de eerste Inside the City Run. Een cultureel hardloopevent dwars door Veenendaal. ,,En met dwars door, bedoelen we ook letterlijk dwars door."

Jeroen van der Veer

Gebaseerd op de Urban Trail series die onder andere in Utrecht en Rotterdam al een groot succes waren, worden de lopers via een route van vijf kilometer naar unieke plekken geleid. En nee, ze lopen niet netjes om de gebouwen heen, maar de deuren staan wagenwijd open om dóór de bekendste monumenten van de stad te rennen. ,,Welke gebouwen dit zijn verklappen we natuurlijk nog niet", aldus de geheime organisatie achter dit event. ,,Maar we kunnen de deelnemers beloven; het wordt echt een unieke ervaring."

In groepjes van maximaal 15 personen zal men onder leiding van een voorloper de geheime route volgen. Onderweg komen de lopers niet alleen op plekken waar ze wellicht nog nooit geweest zijn of die normaal gesproken zelfs niet toegankelijk zijn, maar zullen ook verrast worden met onverwachte elementen.

De organisatie benadrukt dat de Inside the City Run is geen wedstrijd is, maar een manier om Veenendaal met andere ogen te bekijken. ,,De loop is toegankelijk voor iedereen die vijf kilometer hardlopend kan volhouden en een keer iets totaal nieuws wil meemaken."

Eén locatie wil de organisatie wel prijsgeven. Dat is start- en finish locatie Theater de Lampegiet. Op zaterdag 30 september verzamelen de lopers hier om 09.00 uur en wordt na afloop een afterparty gehouden. Kaarten voor Inside the City Run kosten €5,50 en zijn te verkrijgen via Theater de Lampegiet.