• Gemeente Veenendaal
  • Gemeente Veenendaal

Inrijden van spoortunnels Voorpoort live te volgen

VEENENDAAL De spoortunnels Nieuweweg Noord en Voorpoort langs de N418 worden in de nacht van 22 op 23 augustus in het spoor gereden. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij platformwagens van Mammoet de grote betonnen tunnels in een paar uur op hun plaats rijden. Het inrijden is live te volgen via een livestream, die rond 1.00 uur start. 

Tussen 2.00 en 6.00 uur wordt de autotunnel op zijn plek gereden en van 4.00 tot 8.00 uur is de fietstunnel aan de beurt. De onderdoorgangen onder de spoorbaan Utrecht-Arnhem zijn nodig om in de toekomst meer treinen over het spoor te kunnen laten rijden en tegelijk de bereikbaarheid en veiligheid te vergroten.

PLATFORMS Bij beide locaties zijn platformen ingericht waar geïnteresseerden het inrijden van de spoortunnels veilig kunnen volgen. Het kijkersplatform voor de autotunnel is te vinden achter Truckwash Versteeg aan de Arkeneel. Het kijkersplatform voor de fietstunnel staat op de parkeerplaats van het Fort aan de Buursteeg aan de Klompersteeg. 

De beschikbare ruimte voor belangstellenden is op beide platformen beperkt, vol is dus vol. Beide platformen zijn vier meter hoog en alleen per trap bereikbaar. Ze zijn daarmee niet bereikbaar voor minder validen.

LIVESTREAM De gebeurtenis is live te volgen via de Facebookpagina van de gemeente Veenendaal en via de website www.voorpoort.nl.