• Fotostudio7

Inloophuis krijgt 2865 euro voor taxussnoeisel

VEENENDAAL Stichting Inloophuis Veenendaal heeft donderdag een vergoeding ontvangen van 2865 euro voor ingezameld taxussnoeisel in Veenendaal. Dit snoeisel is in 2015 ingezameld op de begraafplaats en door inwoners uit hun eigen tuin. Stichting Vergroot de Hoop gebruikt taxus om chemotherapieën in de behandeling tegen kanker van te maken. De opbrengst uit Veenendaal is goed voor het maken van 57 chemotherapieën.

De gemeenteraad nam in februari 2015 op initiatief van de CDA-fractie een voorstel aan om de aparte inzameling van taxussnoeisel in Veenendaal mogelijk te maken. Hiervoor zijn speciale afvalbakken geplaatst bij het afvalbrengstation. Ook het taxussnoeisel op de begraafplaats is apart ingezameld. De gemeente koos er dit jaar voor om de vergoeding te schenken aan Inloophuis Veenendaal.

Wethouder Frits Beckerman overhandigde aan de vrijwilligers van Inloophuis Veenendaal een cheque met het bedrag van 2865 euro. Hij deed dit bij de opening van het tijdelijke pop-up inloophuis ter gelegenheid van Wereldkankerdag in de Corridor 43. Beckerman: ,,Het is mooi dat de samenleving ook op deze manier kan bijdragen aan de bestrijding van kanker. Ik hoop dat aankomend jaar nog meer inwoners hun taxussnoeisel apart inzamelen. Als gemeente blijven we dat ook doen. Daarnaast wil ik een compliment geven aan de vrijwilligers van Inloophuis Veenendaal voor de activiteiten die zij organiseren."

Het Inloophuis Veenendaal wil een vrijblijvende ontmoetingsplek bieden voor iedereen die met de ziekte kanker wordt of is geconfronteerd. Voor de mensen die zelf kanker hebben (gehad), maar ook voor hun kinderen, partners, ouders, familie, vrienden, collega's, werkgevers en leerkrachten. Ook al heeft Inloophuis Veenendaal nog geen eigen locatie, er worden vanaf deze week regelmatig activiteiten aangeboden.

Men kan vrijdag en zaterdag nog terecht bij het pop-up inloophuis van 11.00 tot 18.00 uur. Iedereen is welkom om de sfeer van het inloophuis te proeven, een luisterend oor te vinden, mee te doen aan creatieve activiteiten en meer. Zie voor meer informatie www.inloophuisveenendaal.nl