• Gemeente Veenendaal

Informateur Bort Koelewijn start verkennende gesprekken

VEENENDAAL Informateur Bort Koelewijn is deze week gestart met verkennende gesprekken over een nieuw te vormen college in Veenendaal. Tijdens deze gesprekken komen onderwerpen op tafel die volgens de diverse Veenendaalse fracties belangrijk zijn. In zijn ronde langs alle politieke partijen spreekt hij met de vertegenwoordigers van de elf Veenendaalse raadsfracties. De informateur hoopt na afloop van de verkennende gesprekken zo spoedig mogelijk zijn bevindingen te delen met de fractievoorzitters.

De informateur inventariseert ook welke combinatie van partijen het meest geschikt lijkt om een nieuw college te vormen. De gesprekken die plaatsvinden hebben een besloten karakter.

Koelewijn werd vorige week op voordracht van Engbert Stroobosscher van de ChristenUnie aangesteld als informateur in Veenendaal. Zijn werkzaamheden moeten leiden tot de vorming van een nieuw college. De ChristenUnie heeft als grootste partij in de gemeenteraad het initiatief verkregen voor de onderhandelingen om een nieuw college te formeren nadat de vijf wethouders van het huidige college op 27 oktober opstapten.