• Opsporing Verzocht

Inbrekers stelen spaargeld van 82-jarige Veenendaler

VEENENDAAL Wanneer een 82-jarige man uit Veenendaal rond 21.20 uur thuiskomt op dinsdag 9 januari, ontdekt hij dat er bij hem thuis is ingebroken. Drie mannen blijken te hebben rondgestruind in zijn woning aan de Duivenwal. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak, omdat de drie inbrekers nog niet zijn gevonden.

Drie mannen kwamen op dinsdag 9 januari aan bij het huis van de man, die op dat moment niet thuis was. Eén van de drie verdachten bleef op de uitkijk staan, een ander pakte het gereedschap en de derde controleerde bij de woning of er iemand thuis was. Ze proberen vervolgens met hun gereedschap een bovenraampje open te wrikken. Dat lukte in eerste instantie niet. Daarom probeerden zij het nog een keer. Toen ook dat niet lukte, gingen zij verder aan de achterzijde van de woning, buiten het beeld van de straatcamera. 

SPAARGELD De dieven namen sieraden mee, maar ook het spaargeld van de man dat hij opzij gelegd had voor de reparatie van zijn auto. Het gaat om een bedrag van zo'n 800 euro. Verder haalden de inbrekers de woning van de man volledig overhoop. Kasten waren doorzocht en overal lagen spullen op plekken waar ze niet hoorden. 

BANKPAS Behalve een aantal sieraden en honderden euro's aan spaargeld, hebben de daders ook een bankpas van het slachtoffer meegenomen. Pogingen om daarmee geld op te nemen, zijn mislukt.

Wie meer weet over deze inbraak en over de drie verdachten kan contact opnemen met de politie via 0800 6070.

Bron video: Opsporing verzocht