• Privebezit Mikhail

'Ik droom toch stiekem over Broadway'

VEENENDAAL De 17-jarige Daniëlle Mikhail droomt stiekem van Amerika. De musicalster is nu al veel bezig met haar mogelijk toekomstige vak. Met de musical 13 is zij inmiddels al op het grote toneel te bewonderen en dat smaakt bij de Veenendaalse naar meer. ,,Ik wil hier mijn beroep van maken."

Jeroen van der Veer

De goedlachse Mikhail begon al vroeg met acteren. Nadat ze eerst in Veenendaal actief was, maakte ze vervolgens de overgang naar Ede. Daar werd ze binnen een jaar ontdekt en daardoor zit ze nu op een musicalschool in Amsterdam. ,,FanWork heeft diverse vestigingen en in Amsterdam zit de talentenklas. Daar mag ik inmiddels al vier jaar lang onderdeel van zijn."

LOVEND Dat doet Mikhail niet onverdienstelijk. Zo zijn er op die school vijf niveaus en zij stroomde in op het derde niveau. Binnen een mum van tijd zat ze in de hoogste afdeling en daardoor is de Veenendaalse nu onderdeel van de productieklas. ,,Wij mochten toen auditie doen voor de musical 13 en ik zat daarbij", zegt ze enthousiast. Inmiddels zijn de twee voorstelling daarvan al geweest en ze schitterde als een echte ster op het podium.

,,Zenuwachtig was ik niet", blikt ze op de voorstelling in Fulco Theater in IJsselstein terug. ,,Ik vond het juist super leuk om te doen en had alleen in het begin wat last van gezonde spanning. Volgens mij is het ook door de bezoekers goed ontvangen, want wij hebben een groeps-app en daarin plaatst iedereen de recensies. Die waren allemaal lovend."

Alles wordt gezegd met een glimlach van oor tot oor en het mag dan ook duidelijk zijn dat musical helemaal het ding van Mikhail is. Toch wil ze eerst haar opleiding voor Onderwijsassistent afronden. Dat doet ze momenteel in Ede en naast een vijfdaagse schoolweek krijgt het talent op zaterdag privézangles en gaat ze in de middag naar FanWork in Amsterdam. ,,Het zijn inderdaad lange dagen, maar dit is wat ik wil. Ik wil beter worden en in mijzelf investeren."

MUSICAL ACADEMIE Haar opleiding voor onderwijsassistent duurt drie jaar en vervolgens wil zij zichzelf aanmelden bij een Musical Academie. ,,Per jaar worden er ongeveer vijftien aangenomen terwijl er duizend aanmeldingen zijn. Het wordt dus spannend, alleen heb ik gelukkig nog wel even om mijzelf te ontwikkelen."

HERKENNING Dat kan ze ook al op het podium doen bij de musical 13. Hierin staat de Veenendaalse voor het eerst op een groot podium en dat doet haar goed. ,,Dat is echt mijn ding", zegt ze dan ook zelfverzekerd. ,,De musical gaat over een jongen van wie zijn ouders gescheiden zijn. Omsingeld door de doorsnee High School leerlingen moet hij zijn plekje bemachtigen op een nieuwe populariteitsladder."

Zelf herkent Mikhail stukjes uit de musical vanuit haar eigen leven. ,,Er zijn zeker herkenningspunten, maar ik denk dat dit bij veel tieners zo is."

DOORBREKEN Nog drie voorstellingen staan er in de agenda. Zo is ze op 19 november te bewonderen in het Stadstheater in Zoetermeer, op 26 november in Nieuwegein (De Kom) en op 9 december in Hoofddorp (Theater De Meerse). Dat is nu nog in Nederlandse zalen, maar als Mikhail haar absolute droom uitspreekt, blijkt deze over de grenzen te liggen. ,,Dan denk ik toch stiekem aan Broadway. Dat zou echt gaaf zijn. Maar zo ver is het nog lang niet. Laat ik eerst in Nederland maar doorbreken."

Meer informatie over de musical 13 is te vinden op www.13demusical.nl.