• Pixabay

ICT op scholen: nog anderhalve ton beschikbaar

VEENENDAAL Er is nog 146.605 euro beschikbaar voor ICT-gebruik op scholen. Behalve scholen in het primaire onderwijs, kan het geld ook worden gebruikt door scholen in het voortgezet onderwijs. De aanvraagtermijn van de eenmalige regeling 'Onderwijsfonds ICT Veenendaal 2017 en 2018' wordt verlengd, waardoor scholen tot 15 september de tijd hebben zich aan te melden.

Gerard van Wijk

Met een door de gemeenteraad aangenomen amendement werd twee jaar geleden besloten 250.000 euro beschikbaar te stellen voor het ICT-gebruik in het basisonderwijs. De achterliggende gedachte is dat het goed is om jongeren op zo jong mogelijke leeftijd kennis te laten maken met ICT en op deze manier ICT-talent aan te trekken.

ICT-CAMPUS Er is grote behoefte aan goed geschoolde ICT'ers en Veenendaal is op weg naar een ICT-campus. Dat nog niet het hele beschikbaar gestelde bedrag is opgesoupeerd komt volgens wethouder Marco Verloop omdat cofinanciering aan de scholen is gevraagd. ,,Het duurde even voordat het op gang kwam. De scholen moesten er eerst even goed naar kijken."