• Rivas, Stockfoto

    Richard van Hoek

Humanitas en QuaRijn starten samenwerking in dementiezorg

VEENENDAAL Onlangs ondertekenden Arjan Bouman (regiomanager Humanitas DMH) en Fred Busschers (Regiomanager QuaRijn) een intentieverklaring. De intentieverklaring richt zich op de samenwerking op het gebied van kennisuitwisseling over dementiezorg tussen beide organisaties. ,,Moderne dementiezorg vraagt een andere aanpak dan de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Door de handen in een te slaan kunnen Humanitas DMH en QuaRijn in de toekomst de beste zorg bieden voor ouderen met en zonder een verstandelijke beperking. Dichtbij en in hun eigen vertrouwde omgeving"', aldus Fred Busschers.

QuaRijn zet dit jaar in op samenwerking met verschillende partners in de regio. Fred Busschers: ,,We kiezen voor partners die ons helpen de beste zorg te bieden voor ouderen met dementie. Humanitas DMH is daar een mooi voorbeeld van!"

,,We willen dat ouderen met een verstandelijke beperking langer in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Zelfstandig of in een beschermde kleinschalige woonomgeving. Om dit te kunnen bereiken is kennisuitwisseling zeer belangrijk. Zo'n tien Humanitas medewerkers krijgen een training van QuaRijn in het herkennen van en omgaan met dementie"', vertelt Arjan Bouman.

Humanitas DMH werkt landelijk en ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Humanitas DMH vindt het belangrijk dat mensen, binnen hun mogelijkheden, meedoen in de maatschappij. Humanitas DMH biedt zorg op maat. www.humanitas-dmh.nl

QuaRijn biedti mogelijkheden voor wonen, welzijn en zorg voor senioren in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Er zijn Kennis en BehandelCentra in Doorn, Leersum en Veenendaal. Met zo'n 1200 medewerkers verleent QuaRijn professionele zorg. Ongeveer 600 vrijwilligers helpen bij allerlei welzijnsactiviteiten. www.QuaRijn.nl