Hulptroepen helpen wethouder bij start nieuwbouw Veenendaal-oost

VEENENDAAL Met een druk op de rode knop heeft wethouder Arianne Hollander woensdag het startsein voor de bouw van de nieuwbouwprojecten BuytenVeen, Weidse Hoek en Mijn eigen straat 2 in Veenendaal-oost verricht. De opening verliep niet helemaal vlekkeloos, maar hulptroepen boden uitkomst.

De toekomstige bewoners van de drie projecten en genodigden kwamen bij elkaar in het Informatiecentrum van Veenendaal-oost om de start van de bouw te vieren. Wethouder Hollander prees Veenendaal-oost waar de woningen komen te staan en waar zij als wijkwethouder verantwoordelijk voor is. Door een 'kortsluiting' verliep de officiële handeling aanvankelijk niet geheel vlekkeloos. De wethouder schakelde haar 'hulptroepen' in en vroeg een aantal kinderen haar te helpen waardoor het officiële startsein gegeven kon worden. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid nader kennis met elkaar te maken. Kelderman Bouw had als aandenken voor alle kopers een klauwhamer op een sokkel.

VEEL INTERESSE De belangstelling voor de drie nieuwbouwprojecten was groot. Na een druk bezochte start verkoop op 10 februari heeft Vastgoed Concept in slechts zes weken tijd zeventig procent van de woningen verkocht. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

BuytenVeen is een nieuwbouwproject met zeven vrijstaande woningen, gelegen aan het groen in de Erven, Veenendaal-oost. De kopers hadden de keuze uit een tweelaagse of een drielaagse woning.

Op het mooiste plekje in Veenendaal-oost komt het project Weidse Hoek, bestaande uit tien twee onder een kapwoningen met uitzicht over het water.

Het concept van de woningen van Mijn eigen straat 2 is een blauwdruk van het project Mijn eigen straat 1. De belangstelling voor dit project was groter dan het aantal woningen en de roep om herhaling was groot. Mijn eigen straat 2 bestaat uit zes twee onder een kapwoningen met een scala aan mogelijkheden. De kopers konden kiezen uit de klassieke of eigentijdse architectuurstijlen.

De woningen worden gerealiseerd door Kelderman Bouw uit Ede.