• Aart Aalbers

Hotel in centrum Veenendaal

VEENENDAAL Indien de plannen worden goedgekeurd zal begin 2019 op het adres Prins Bernhardlaan 14-18 een hotel en een restaurant met snookerruimte worden geopend. Het hotel krijgt 23 kamers waarvan vier extra luxe en groot.

Aart Aalbers

Omwonenden zijn op een informatieavond van de plannen op de hoogte gesteld. De hotelgasten kunnen in het restaurant op de begane grond ontbijten. De hotelgasten krijgen een gratis parkeerkaart van de nabijgelegen parkeergarage. Zowel de eigenaar, omwonenden als de gemeente Veenendaal zullen blij zijn als de plannen gerealiseerd zijn en er een einde komt aan de verpaupering van het al ruim tien jaar leegstaande pand.

 

Als de verbouwplannen voor het pand Prins Bernhardlaan 14-18 zijn gerealiseerd, zal wederom een lelijk verpauperd pand nabij het centrum van Veenendaal verdwenen zijn. Ooit was in het pand een beddenspeciaalzaak gevestigd. Ook kreeg het pand in 2015 bekendheid toen een man op het dak klom en vanaf de nok iedereen toeschreeuwde.

SUPERMARKT Supermarkt Plus kocht ruim tien jaar geleden het betreffende pand om er een supermarkt te vestigen. Het college van b en w vond een supermarkt op deze locatie geen goed idee. Tot driemaal toe werd een plan van Plus afgewezen. In 2014 is oud-Rhenenaar Gijs van Hattum door een makelaar gevraagd om een plan voor dit pand te ontwikkelen. Inmiddels woont hij in het woonhuis van het complex.

Van Hattum: ,,We hebben al eerder voor dit pand een plan ingediend voor een snookercentrum, een ruimte voor feesten en partijen met tevens kamerverhuur. Dat werd afgewezen. De gemeente heeft daarna positief meegedacht en daar is het plan voor een hotel uit voortgekomen. Vorig jaar juni heeft de gemeente een informatieavond georganiseerd over de hotelplannen op deze locatie. Er waren geen zwaarwegende bezwaren. Vragen over parkeren en geluidsoverlast konden worden beantwoord. Inmiddels is een omgevingsvergunning aangevraagd."

De plannen Van Hattum zijn al in een vergevorderd stadium. ,,Parkeerproblemen komen er niet. In de kamerprijs verdisconteren we dat de gasten een parkeerkaart krijgen voor een nabijgelegen parkeergarage."

UITBATER Van Hattum is nog op zoek naar een uitbater voor het hotel en het restaurant. ,,Voor informatie kan men zich bij mij melden 06-51361276." De gemeente zal wel blij zijn, denkt Van Hattum: ,,Ze hebben de gehele omgeving mooi opgeknapt en dit pand is momenteel een lelijk pand." Men hoopt nog voor de vakantie met de verbouwing te kunnen starten.