• Aart Aalbers

Hoop voor de Veense goudvissen

VEENENDAAL Volgende week vergadert in het gemeentehuis van Veenendaal een breed comité van mensen, waaronder de gemeente Veenendaal en aanwonenden van de Brouwersgracht, over de goudvissen in de Brouwersgracht. Hans van Manen, de initiatiefnemer, wil weinig over het gesprek kwijt. ,,De gracht is van de gemeente en wij willen die momenteel niet voor de voeten lopen."

Van Manen wil wel beamen mogelijkheden te zien om te voorkomen dat het kuit in open water terecht komt.,,Als dit door de gemeente en andere belanghebbenden wordt goedgekeurd mogen niet alleen de goudwindes maar ook de goudvissen blijven. Over een ruim een week is er pas duidelijkheid."

VISSEN Zondag kwam een 12-tal personen in de Brouwersgracht vissen. Ze waren gewapend met schepnetten en hengels. Op Facebook hadden ze een oproep gelezen om de honderden vissen te helpen vangen. Van Manen heeft hen vriendelijk gevraagd om hun activiteiten te stoppen en de vissen niet te vangen. Hierna zijn ze vertrokken. Ook dinsdagavond meldde zich nog een man bij de gracht met een hengel en enkele grote emmers om zijn vangst in te kunnen doen.

Vooralsnog kan het winkelend publiek blijven genieten van de goudwindes en de goudvissen. In ieder geval tot 8 april. Op die datum moet er een akkoord zijn bereikt.