• Sjoerd van Stokkum en Abel ten Hoorn op het Scheepjeshofplein

    Ted Walker

Hoogstandjes in Veense binnenstad

VEENENDAAL Team Veenendaal houdt zaterdag 26 mei samen met City Athletics uit Rotterdam, de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VaV), Winkelstad Veenendaal en Gekuist Gastheerschap een polsstokhoogspringwedstrijd in de binnenstad van Veenendaal. ,,Polsstokhoogspringen in de binnenstad trekt veel publiek, zo kunnen we een mooi sportonderdeel aan een breed publiek laten zien'', zegt Sjoerd van Stokkum van Team Veenendaal.

Ted Walker

Het spektakel vindt plaats op het Scheepjeshofplein. Daar springen van 11.00-17.00 uur verschillende atleten, waaronder ook Veenendaalse prestatiesporters. Om 12.30 en 15.00 uur verzorgt Gekuist Gastheerschap een modeshow met de nieuwste sportkleding uit diverse Veense winkels.

SPECTACULAIRE SPORT Op het in januari gehouden Sportgala ontvingen polsstokhoogspringers van VAV nieuwe polsstokken. Deze waren nodig omdat hun materiaal was gestolen. Als tegenprestatie ontstond het idee van deze wedstrijd. ,,Ik vind het mooi dat we dit evenement in de binnenstad kunnen organiseren'', zegt Abel ten Hoorn van Team Veenendaal. ,,Zo maakt Veenendaal niet alleen kennis met deze spectaculaire sport, maar kunnen lokale prestatiesporters van VAV ook laten zien wat zij in huis hebben."

SAMENWERKING Team Veenendaal werkt samen met verschillende partners om het 'event' mogelijk te maken. Eén van hen is City Athletics. ,,Wij organiseren inmiddels al drie jaar polsstokhoogspringen in de binnenstad van Rotterdam. Na de goede contacten met Veenendaal is besloten om dit event ook daar te organiseren. Het is een stoere sport en voor toeschouwers fantastisch om te zien", vindt Anya Koch van City Athletics.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over het programma: teamveenendaal.nl of kijk op Facebook, Twitter of Instagram.