• Aart Aalbers

Presentatie inzendingen Gilbertgaard in Spectrum

VEENENDAAL De eerste Gilbert Architectuurprijs wordt dit jaar tijdens de Avond van de Architectuur uitgereikt. Op vrijdag 13 september wordt bekend wat het best beoordeelde plan voor de Gilbertgaard is.

 Voor het gebied rondom de Roode Haan en Slaperdijk is een prijsvraag ontwikkeld vanuit de Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal: de 'Gilbertgaard'. Hiervoor is een aantal landschapsarchitecten gevraagd een plan te bedenken voor een ontmoetingsplaats met een rijke biodiversiteit in het gebied. Het zoeken is naar een nieuwe 'plek van plezier' voor Veenendaal, waar de mens de natuur ontmoet en de betekenis daarvan voor zijn gezondheid en welbevinden leert te (her)ontdekken.

AFTRAP De Avond van de Architectuur op vrijdagavond 13 september vormt ook dit jaar weer als aftrap van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier'. De landschapsarchitecten zullen hun plannen dan kort toelichten en de jury maakt de winnaar bekend van de prijsvraag voor de 'Gilbertgaard'. De inzendingen worden tot 21 september tentoongesteld in de Cultuurfabriek.

 De prijsuitreiking op 13 september vindt plaats in het Spectrum (Kees Stipplein 72) en begint om 20:00 uur (met inloop vanaf 19:30 uur). Bezoek is gratis, maar vooraf online aanmelden is verplicht.

Dit kan via de website www.gilbertjaar2019.nl of rechtstreeks via avond-van-de-architectuur-2019.eventbrite.nl

Volledig programma van de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag: www.architectuurcentrumveenendaal.n