• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Heterdaadoefening succesvol verlopen in Rhenen

RHENEN Woensdag heeft de politie aan het einde van de middag en vroeg in de avond een succesvol verlopen heterdaadoefening gehouden. De oefening was zowel voor de aangesloten Burgernetdeelnemers als de politie zelf.

De "inbrekers" werden in beide gevallen overlopen door bewoners. Aan de hand van een signalement werd 1-1-2 gealarmeerd en een Burgernetactie op touw gezet. Diverse politie-eenheden kwamen op de melding af waarbij in de avond zelfs een politiehelikopter werd ingezet.

Op aanwijzing van diverse mensen op straat en via de meldkamer werd de politie naar diverse mogelijke schuillocaties gestuurd. De politiehelikopter bleef daarvoor een tijd in de lucht hangen met aanwijzingen voor de grondeenheden. Uiteindelijk werden de "boeven" ontdekt en aangehouden bij de volkstuintjes nabij de Reumersweg.

Na de oefening werd er met de bemanning van de politiehelikopter op een groot grasveld geëvalueerd en konden belangstellenden de helikopter van dichtbij bekijken.

In de raadzaal van het gemeentehuis werd de oefening met Burgernetdeelnemers en agenten besproken onder het genot van een kop koffie. Hierbij werden vragen beantwoord en tips gegeven "wat te doen bij een verdachte situatie". Het gezin waarbij mocht worden "ingebroken" werd bedankt voor hun medewerking en beloond met een mooie bos bloemen.