• Jeroen van der Veer

'Het kan allemaal in The Maxx'

VEENENDAAL Met hoge snelheid over de kartbaan racen, springen in de enorme trampolinehal, als snelste een van de tien escaperooms verlaten of met je eerste date gaan glowgolfen. Het kan straks allemaal in het reusachtige pand van speelhal The Maxx.

Jeroen van der Veer

 

Het mag duidelijk zijn dat Veenendaal er net voor de kerstvakantie een trekpleister bij krijgt. De hal moet een paradijs voor jong en oud worden, waarbij plezier centraal staat. Ruim 7200 vierkante meter wordt straks optimaal benut om de regio iets te bieden wat er nog niet was. Of Achterberg met deze formule goud in handen heeft? ,,Misschien zelfs wel platina."

KRACHTEN BUNDELEN De ondernemer zegt het met een grote knipoog, maar diep van binnen zit er een gemeende ondertoon in. Na jaren van zoeken, heeft hij op het industrieterrein eindelijk de juiste locatie gevonden. ,,We hadden meer panden op het oog en achteraf mag ik blij zijn dat die andere niet zijn doorgegaan. Dit oude pand van Kembo is perfect. Aan de snelweg en daardoor heel toegankelijk. Niet alleen voor Veenendaal, maar ook vanuit de regio."

Nadat alle papieren en vergunningen gereed waren, kon het indelen van de spelactiviteiten beginnen. Hierbij kwam Eric Achterberg toevallig Peter Snijders tegen, die met het idee speelde om escaperooms naar Veenendaal te halen. ,,We besloten al snel onze krachten te bundelen, zodat we alles op één centrale plek krijgen. Dat is toch fantastisch? Hiermee zijn we uniek in de regio", glundert Snijders.

 

INDELEN Een rondleiding door het pand leert dat de twee heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Ze creëeren iets unieks, waarbij iedereen aan zijn trekken kan komen. Pooltafels, twee restaurants, lasergamen en een horecaplein. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het komt in The Maxx. ,,Doordat ik al in mijn hoofd had hoe ik het graag wilde hebben, was het vooral een kwestie van indelen", aldus Achterberg. ,,We hebben hier zoveel oppervlakte, dat het aan al mijn wensen kan voldoen."

Momenteel zijn er diverse partijen bezig in het pand om het in december af te krijgen. ,,Weet je wat het mooiste is", zegt Achterberg. ,,Hier zijn eigenlijk alleen maar Veenendaalse ondernemers aan de gang. Van Veenendaal, voor Veenendaal. Daarnaast komen er door deze hal ook zo'n zestig banen, wat zorgt voor een win-winsituatie."

 

BEDRIJFSUITJES Vooruit kijken durven de ondernemers ook al. ,,Een bezoekersaantal van 160.000 in het eerste jaar moet gaan lukken", zegt Achterberg, die ook eigenaar is van kinderspeelparadijs De Schatkids in Veenendaal. ,,Dat is bestemd voor kleine kinderen. Hier kunnen vrijgezellenfeesten gehouden worden, maar ook families of vriendengroepen zullen hier een toffe dag hebben. Of wat dacht je van bedrijfsuitjes. Dan gaan ze hier eerst in de vergaderruimte over zaken vergaderen en vervolgens elkaar verslaan op de kartbaan of elkaar uitschakelen met lasergamen. Het kan hier straks allemaal."