• Hans Verleur
  • Hans Verleur
  • Hans Verleur

Hartverwarmende dag in de Winter Efteling

VEENENDAAL Stichting Het Vergeten Kind hield zaterdag 22 december een hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen en hun opvoeders in de Efteling. Burgemeesters en wethouders van 37 gemeenten gingen die dag samen met kwetsbare gezinnen uit hun gemeente op stap om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Er reed ook een bus met kinderen en hun ouders vanuit Veenendaal mee. Zij werden deze dag vergezeld door wethouder Martijn Beek vanuit Veenendaal. 

De activiteit maakte onderdeel uit van de kerstcampagne van stichting Het Vergeten Kind. Met deze campagne vraagt de stichting aandacht voor kwetsbare kinderen tijdens de feestdagen. In totaal vertrokken er zo'n 1500 kinderen richting Efteling.
Daphne Schreuder, hoofd campagnes bij Het Vergeten Kind: ,,Met deze hartverwarmende Efteling-activiteit willen we kinderen en hun opvoeders trakteren op een heerlijke, geheel verzorgde en onbezorgde dag in de Efteling. De actie zorgt daarnaast voor verbondenheid tussen de deelnemende gemeenten en gezinnen. Maar liefst 37 Nederlandse gemeenten hebben zich gecommitteerd aan de actie en zien het als een kans om iets te doen voor 'hun' kwetsbare kinderen."

Vanaf een centrale opstapplek in alle deelnemende gemeenten vertrekken de gezinnen op zaterdagochtend samen met hun burgemeester of wethouder in speciale Hartenhuis bussen richting Efteling. Bij aankomst werd iedereen welkom geheten door Pardoes en andere Eftelingfiguren. Hierna kon iedereen gaan genieten van al het moois dat het park te bieden heeft. Aan het begin van de avond vertrekken de bussen weer terug naar de gemeentes.