• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Hanne de Vries niet in de prijzen bij Zilveren Duif Awards

VEENENDAAL ,,Veelkleurig en een signaal dat christelijke muziek groeit in omvang bij artiesten en publiek: dat is de conclusie na de uitreiking van de Zilveren Duif Awards  2019'', vindt Jochebed Neuteboom, organisator van het gala. Donderdagavond 14 maart zijn tijdens een avondvullende show in Veenendaal deze onderscheidingen voor christelijke muziek uitgereikt. De Zilveren Duif Awards kenden daarbij een aantal primeurs, waaronder een record aantal categorieën en optredende artiesten. De Veenendaalse zanger Hanne de Vries was genomineerd maar viel niet in de prijzen. 

Ted Walker

FEESTJE OM TE DOEN ,,Ik had het ook niet verwacht moet ik eerlijk zeggen'', zegt Hanne de Vries tijdens de afterparty. ,,Ik vond de anderen allemaal ook erg goed. Of we nu een terechte winnaar hebben dat weet ik niet. Het is de mening van de jury. En dat is helemaal goed. Het is een zegen en vreugde op zich dat ik hier muziek heb mogen maken vanavond en op elke andere plek waar ik mag optreden. Nu gaan we genieten met vrienden op de afterparty en daarna ga ik met een goed gevoel naar huis.''  

NOOIT EERDER Het gala in De Basiliek in Veenendaal leverde met een afterparty en maar liefst zestien optredende artiesten een record. Nooit eerder stonden tijdens de Zilveren Duif Awards zoveel artiesten tijdens één avondvullend programma op een podium. Ook werd het aantal categorieën uitgebreid naar twaalf. Onder meervoudige winnaars bevonden zich de hiphop-formatie Damascus (drie awards) en world-folk band Trinity (twee awards).

In drie categorieën werden de winnaars niet gekozen door de vakjury (onder leiding van oud-politicus André Rouvoet): de CCLI Oeuvreprijs (voor de predikant / liedschrijver Charles A.E. Groot), de Lifetime Achievement Award (voor Arjan van den Bijgaart van platenmaatschappij Ecovata) en de Artiest van het Jaar, waar het publiek via online stemmen als winnaar het kindercollectief Make Some Noise Kids koos.

THEMA Het gala had dit jaar als thema ‘Van binnen naar buiten’; een verwijzing naar de inspiratie van christelijke muziek die gedeeld wordt met de buitenwereld. Met de grote hoeveelheid live muziek, een nauwer betrekken van het publiek en meer expliciete aandacht voor diversiteit in genres wil de organisatie tonen welke ontwikkeling christelijke muziek in Nederland en over de grenzen maakt. Onder de uitreikers bevonden zich betrokkenen uit de muziekindustrie uit binnen- en buitenland. Zo reikte de Amerikaanse producer Ian Eskelin via video de prijs uit voor ‘Producer van het jaar’ aan Frank van Essen. In de categorie ‘Internationaal album van het jaar’ won crossover-sensatie Lauren Daigle met haar recente album ‘Look Up Child’.

OVER ZILVEREN DUIF De Zilveren Duif Awards bestaan sinds de jaren ’80 en zijn de onderscheidingen voor christelijke muziek in Nederland en stimuleren de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit ervan. De Zilveren Duif is in de afgelopen jaren een samenwerkingsverband geweest van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties.