• Peter Kuhl
  • Twitter John Dekker

Grote brand Rhenen: veel rook en N225 dicht

RHENEN In een loods aan de Tasveld in Rhenen, op industrieterrein Remmerden, is woensdag aan het eind van de ochtend brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt. Bij de brand komt veel rook vrij, de brandweer adviseert daarom ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.

De brand is begonnen bij een schutting en daarna overgeslagen naar de loods. De brandweer van Veenendaal en Rhenen/Achterberg is aanwezig, ook een ambulance is opgeroepen. 

AFGESLOTEN Als gevolg van de brand is het industrieterrein Remmerden afgesloten. Ook de N225 in beide richtingen tussen Rhenen en Elst is op dit moment dicht. De brand zelf wordt van buiten geblust, omdat het voor de brandweer te gevaarlijk is voor de brandweer om naar binnen te gaan.

De brandweer gebruikt een zogenaamde Cobra Coldcutter (een koud snijdend hogedruk blussysteem, red.) om het vuur door het dak te laten komen, zodat ze vanaf het dak kunnen blussen.

Inmiddels is de bezetting bij Brandweer Veenendaal schaars. Het team is namelijk ook actief bij de grote natuurbrand in Leusden en moest in actie komen voor een reanimatie. Brandweer Houten is nu gevraagd zitting te nemen in de kazerne in Veenendaal, om de veiligheid van de inwoners te waarborgen..

* Later meer.