• Trees van Haarst (directeur-bestuurder Patrimonium), Wim Budding (bewonerscommissie) enRudie Mombarg (technisch manager KlaassenGroep)

    Patrimonium
  • Een van de woonblokken die worden aangepakt.

    Patrimonium

Groot onderhoud aan woningen in De Pol

VEENENDAAL Woningen aan de Emmalaan, Koninginnelaan en Stadhouderslaan in de Veenendaalse wijk De Pol worden vernieuwd en verduurzaamd. Patrimonium woonservice begint vanaf het voorjaar met de onderhoudsoperatie. 

Alle woningen worden geïsoleerd en krijgen een modern ventilatiesysteem. Op de adressen waar de afgelopen jaren keuken, badkamer en toilet nog niet zijn vervangen, gebeurt dit nu ook.

ENERGIEREKENING Volgens Patrimonium kan dit zonder huurverhoging en met uitzicht op een dalende energierekening. ,,De woningen gaan dankzij de verduurzaming van energielabel E naar label A."

OVERLAST Patrimonium en de Huurdersvereniging hebben een overeenkomst gesloten om de overlast voor bewoners zo veel mogelijk te beperken. Patrimoniumbestuurder Trees van Haarst sprak bij de ondertekening van de aannemingsovereenkomst op 17 januari haar waardering uit voor de samenwerking met de bewoners, de huurdersvereniging en de aannemer. Bewoner Wim Budding werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet bij de projectgroep die het groot onderhoud aan de woningen heeft voorbereid.

VLOT Als de aanvraag van de omgevingsvergunning vlot verloopt, verwacht Patrimonium dat de werkzaamheden in april van start kunnen gaan.