• Ted Walker

Grenscorrectie met Rhenen van de baan

VEENENDAAL De gemeenteraad van Rhenen heeft dinsdagavond een streep gezet door een eventuele grenscorrectie met Veenendaal.

De Rhenense raad vergaderede over een eventuele grenscorrectie met Veenendaal voor het gebied langs de Cuneraweg nabij Petenbos. Het college van b en w stelde voor om een plan van aanpak te maken voor de door de bewoners genoemde problemen zoals afval inzameling, bezorgen van medicijnen, glasvezel en pakketbezorging.

De ChristenUnie diende een amendement in om geen overhaast besluit te nemen en daarom de grenscorrectie nog niet af te wijzen. De fractie stelde voor om eerst het plan van aanpak af te wachten omdat men verwacht dat niet alle problemen opgelost kunnen worden. Het gebied Engelenweide zou wellicht wel voor grenscorrectie in aanmerking kunnen komen. Dit voorstel werd ook gesteund door de fracties van de SGP en D66.

Burgemeester Hans van der Pas wilde daar niet in meegaan: :,,Gemeenteraad, sluit dit dossier. Grenscorrectie of niet, er zullen altijd problemen blijven. Een mooi Spaans spreekwoord zegt: 'Al wie een mooie vrouw heeft, een kasteel op de grens of een wijngaard langs de weg, zal altijd in oorlog blijven'."

Bij stemming haalde het amendement het niet en daarmee is een grenscorrectie van de baan.