• Gilbertjaar2019

Gratis geschiedenisboekje voor alle Veenendalers

VEENENDAAL Tijdens het 'Broodje Geschiedenis' van afgelopen week zijn de eerste exemplaren van het boekje 'De rol van Gilbert van Schoonbeke bij het ontstaan van Veenendaal' uitgereikt. Vanaf nu zijn deze boekjes gratis verkrijgbaar via verschillende distributiepunten in Veenendaal, zoals het Ichthus College. Een digitale versie is te downloaden via www.gilbertjaar2019.nl.

In het boekje kan iedereen met interesse in het ontstaan van Veenendaal lezen over veenwinning, oorlogvoering en ondernemerschap. En wordt uit de doeken gedaan waarom de viering van 400 jaar Veenendaal in 1949 plaatsvond en waarom de meeste geschiedkundigen nu vinden dat de geboorte van Veenendaal op 12 maart 1545 was.

OPHALEN Het magazine, dat in opdracht van de stichting Gilbert van Schoonbeke is gemaakt, kan gratis worden opgehaald op verschillende plekken in Veenendaal. Er liggen exemplaren klaar bij onder meer de Cultuurfabriek, het gemeentehuis en notariskantoor Novia. Alle leerlingen van het Ichthus College krijgen de boekjes in de klas uitgereikt en ook bij de receptie van de school kan iedereen uit Veenendaal terecht voor een eigen boekje. Grotere bestellingen kunnen via e-mail aan info@gilbertjaar2019.nl worden aangevraagd.