• 112Heuvelrug.nl

Goedbedoelde lift verkeerd uitgelegd in Rhenen

RHENEN In Rhenen waarschuwde een vader op Facebook voor een oudere man die maandag 27 november op straat zijn 14-jarige dochter heeft aangesproken. De politie heeft inmiddels

contact met de vader hierover. Hoewel er niets strafbaars is gebeurd, is de politie direct een onderzoek gestart naar de man die het meisje aansprak. ,,Intussen hebben wij de bewuste man gevonden en gesproken. De beschuldigde man is niet bekend wegens zedenzaken of andere strafbare feiten. Ook zijn er geen strafbare feiten geconstateerd en zijn er geen andere meldingen binnengekomen", schrijft de politie Rhenen.

De politie heeft naar eigen zeggen 'een goed gesprek met hem gehad'. Daaruit bleek volgens de politie dat hij te goeder trouw heeft gehandeld: hij wilde een lift aanbieden vanwege het slechte weer. Wel realiseert hij zich nu dat hij naïef is geweest door een voor hem onbekend meisje een dergelijk aanbod te doen. ,,Dit hebben wij uiteraard aan de vader van het meisje laten weten."

In de berichtgeving op social media is ook een (deel van) kenteken genoemd van de auto waarin de man reed. ,,Wij wijzen iedereen er op dat het delen van privacygevoelige informatie (zoals een naam of kenteken) in combinatie met een verdachtmaking, strafbaar is en kan leiden tot een aanklacht van smaad of laster."

Bij ongewenst of verdacht gedrag is het goed om direct de politie te waarschuwen via het alarmnummer 112. Dan kan de melding worden onderzocht en kunnen - indien nodig - direct maatregelen worden getroffen. ,,Daarmee wordt onnodige onrust in de wijk voorkomen en raken geen mensen beschadigd."