Gezamenlijke inzet voor eerste Veense koopzondag

VEENENDAAL Er is het nodige politieke geharrewar aan vooraf gegaan, maar zondag 18 september is het dan zover: de eerste koopzondag in Veenendaal. Ingebed in een scala aan culturele en andere activiteiten, die vrijdagavond al beginnen met een Proms Night (ook voor de eerste keer) op het stadsstrand.

Alle betrokkenen hebben hun best gedaan om er een geslaagd weekeind van te maken. Het is Rineke Sloetjes, de nieuwe manager van Promotie Veenendaal, opgevallen dat alle disciplines zoals ook Winkelstad Veenendaal, de culturele organisaties en de horeca elkaar na de moeizame politieke besluitvorming (zes keer per jaar een koopzondag, gekoppeld aan een evenement) elkaar snel hebben weten te vinden. Wat dat betreft vindt zij, met Winkelstad Veenendaal, de aftrap op zich al geslaagd.

Bijna de helft van de winkels in het kernwinkelgebied heeft tot nu toe aangegeven de deur op zondag 18 september te openen. Zo'n 150 winkels doen mee, klein en groot, ketens en zelfstandige ondernemingen, inclusief dertien woonwinkels en dertien horecabedrijven. Een vertegenwoordigster van Winkelstad Veenendaal zegt dat andere eigenaren van winkels om uiteenlopende redenen (nog) niet mee doen. ,,Een deel hiervan doet dat om principiële redenen. Een groter deel kijkt eerst de kat uit de boom, als het een succes wordt doen zij wellicht de volgende keer ook hun winkeldeur op zondag open. En er zijn er die menen dat zij er geen profijt van hebben op zondag open te gaan, gezien de producten die zij aanbieden."

De koopzondag loopt parallel met de opening van het culturele seizoen onder de titel 'Proef cultuur'. Met in het centrum een scala aan optredens en informatie en in de Hoogstraat en omgeving een boeken- en curiosamarkt. Zondag is de Cultuurfabriek open, is er een autoshow en op het stadsstrand een Toon- en Poppodium. Parkeren in de gemeentelijke parkeergarages is zowel zaterdag als zondag gratis. Passage Corridor biedt de eerste vijfhonderd consumenten met een bestelling van vijf euro of meer bij deelnemende winkels een uitrijkaart.

Label:

Koopzondag